22 settembre 2012

Šli smo na Drupijev koncert VSE RES, NISO BILE SANJE!

Niste verjeli? Bili smo na Drupijevem koncertu v Novi Gorici. Tu je kronika neponovljivega večera.
Nič evrov za koncert, ki nima cene


Slovakinja na Proseku
Tretja z leve je Slovakinja.
Razen teh na sliki se pol pred osmo zvečer v baru bencinske postaje pri Proseku nalašč ali naključno zberejo še Marušč, Nikol r., Alice, prof. Miot in predstavnik uredništva Gostilne (Stano Longo je bil zaseden). Prvo presenečenje: prišla je tudi ena Slovakinja! Ime ji je Romana.
Za vse te, ki so prišli, tri krontočke.

Kazen za Petarosa
Andrej P. je po telefonu obljubljal, da se bo pridružil odpravi. A ga celo noč ne bo zraven. Kaznovan je z odvzemom petih krontočk!

Nič več mest?
Prof. Miot, Alice in Nikol ne nadaljujejo poti v Novo Gorico. Vznemirjenost in razburjenje sta jih očitno premagali.
Ostali gredo na pot z dvema avtoma in pet pred deveto prestopijo prag novogoriške Perle. Blagajničarka nekoliko zaskrbljeno pogleda v računalnik, nato pa pomiri odpravo: "Nekaj mest je še, a samo stoje."

Balkanska večerja
Koncert se začne šele ob 22.30. Odprava se zato odloči za odhod iz casinoja in večerjo drugje. Izberejo lokal z bureki in pleskavico. Dekleta spijejo pol litra piva na glavo, edino Slovakinja naroči kamilico (čaja nimajo). Diši po čebuli. Vonj po njej nepremagljivo oprijame vse.

"Drupi sei bellissimo!"
Nekaj po 22.30 je odprava spet v Perli. Srce utripa v nevzdržnem ritmu ... Žal so prednja mesta zasedena, a pogled na oder je vseeno dober. Srednja starost publike: 63 let.
Evo ga, Drupi! Kavboljke, črna majica s kratkimi rokavi, dolgi sivi lasje. Z njim na odru dva spremna vokalista, kitarist, basist, bobnar in klavirist.
Gospa iz publike zakriči: "Sei bellissimo!" Drupijev odgovor: "Tu hai bisogno di un oculista." Prvih pet krontočk za Drupija. "Beh, la mia pancia è bella," pokaže na svoj lepo izoblikovan trebušček. Deset krontočk.

Očarana Jana
Drupi igra razne pesmi in pred vsako spregovori o njenem nastanku: "Anche con questa arrivai ultimo a Sanremo, o forse penultimo, non ricordo."
Slovakinja mirno sedi in vpraša: "Where is he from?".
Preseneti Jana P., ki pazljivo posluša: "Ma naš, da se mi dopade njegova musica." Dodatne tri krontočke za Jano.

Napis gostilna
Kljub oddaljenosti od odra se začne noro fotografiranje z napisom gostilna (kot določa izziv). 50 krontočk za Andrejo, Luko Strah., Marušča. Član uredništva se fotografira, a ne dobi točk.
Jana in Slovakinja sta preveč prevzeti in se pozabita fotografirati. A sta vseeno nagrajeni s 25 krontočkami.

Smeh
Med večkratnim "cazzo" in "porca puttana" (ko skuša dvigniti težak stolček) Drupi izvablja smeh. "No so perché ma ogni volta che annuncio questa bellissima canzone tutti si mettono a ridire. Il titolo viene forse frainteso. La canzone si chiama "Lo voglio piccolo". Drupi pri 15 krontočkah.

Toplovodar in gej?
Andreja prisluhne besedilu ("Lo voglio piccolo magico dentro di me... Voglio amore senza dolore.") in se vpraša, kakšni so Drupijevi okusi.
Izvemo, da je bil Drupi vodovodar. "Quando guadagnavano i cantanti io facevo l'idraulico, poi quando gli idraulici hanno iniziato a far soldi, io mi son messo a fare il cantante."
Nove krontočke zanj in Drupi jih že ima 20.

Novinarji in repoterji
Ganjena
Marušč fotografira in snema, izbrska tudi brezzično povezavo in se priključi na Gostilnin facebookovski profil. Za odlično reportersko delo pet krontočk.
Tudi Drupi omeni novinarje in poleti na 25 krontočk: "Non solo i cantanti, anche i giornalisti fanno un lavoro disgraziato. Se gli va bene, devono scrivere di poltica e se va male di calcio."

Piccola e fragile
Drupi spet omeni festival v Sanremu, ki se ga je večkrat nesupešno udeležil: "Mi sono fatto inchiappetare nove volte." In s tem je že pri 30 točkah.
Sliši se prve note in evo jo, pesem stoletja! Piccola e fragile. Publika ploska in poje, Drupi pri 35 krontočkah.
Poglej Marušičev video!

Dovolj
Posadka je slišala, kar je hotela. Zapusti areno. Drupi medtem predstavi ostale člane benda. Pritoži se, da mu je zmanjkala ena pevka, ker jo je kitarist ("questo disgraziato") spravil v nosečnost. Drupi 40 kronotčk.

After Drupi
Ogled novega diska v Novi Gorici. Med plesalkami zlogasna (zloglasen) Lady Victoria in tudi gospodična Cobez, ki se je pred dobrim letom znašla na naslovnici slovenskega Playboya.
Kdaj drugič o tem ...

Seštevek krontočk
- Marušč 58 krontočk
- Andreja, Veronika M., Luka Strah 53 krontočk
- Drupi 40 krontočk
- Jana 31 točk
- Slovakinja Romana 28 krontočk
- Nikol R., Alice in prof. Miot 3 krontočke
- Andrej P. - 5 (minus pet) krontočk

(Krontočke bomo na lestvici zlatega gosta prišteli jutri, komisija namreč še preučuje obnašanje nekaterih udeležencev. Možni so tudi prizivi.)






Nessun commento:

Posta un commento