19 giugno 2011

Koga bo nagradil Miloš?

Jutri je 20. junij, rojstni dan junaka tisočerih zgodb in človeka stotih vzdevkov.
Na svoj rojstni dan bo Miloš - uporabimo naj ime, ki je zapisano v njegovi osebni izkaznici - podelil pet krontočk. Z njimi prosto razpolaga. Lahko jih podeli komurkoli, lahko pa jih tudi porazdeli med več prejemnike.
Za njegove namene nihče ne ve. Bookmakerji ugibajo, da bo pet točk podelil kar samemu sebi, še posebej če bo po referendumskem glasovanju, ki se izteka, kaznovan z odvzemom dveh ali petih točk.
Toda Miloš tudi ve, da bi si na ta način nakopal zamero javnosti, zlasti pa tistih, ki se potegujejo za zlatega gosta. Zato se pojavlja več možnosti. Miloš bi pet točk lahko podelil Johani, ki že dva tedna na Facebooku javno odšteva dneve do Miloševega rojstnega dne.
Analitiki ne izključujejo možnosti, da bi pet točk enakomerno porazdelil med pet izbrancev. V tem primeru se poleg Johane omenja še Jakoba P. - ki mu Miloš včasih pravi brat - in nekaj lepotic. Nekoliko manj verjetno se zdi, da bi Miloš nagradil kako žival (npr. Tess Pernarcich), avtomobil (npr. njegovo pokojno rumeno seicento) ali mesto (npr. Ljubljano). Nekaj možnosti naj bi po poročanju The Guardiana imel tudi Savo, po pisanju dnevnika El Pais pa ne gre spregledati dejstva, da si je kot sliko na profilu FB nastavil trojico Vekaco (Verč, Kalc, Cotič).
Ob vseh teh ugibanjih se napetost stopnjuje. Nekateri menijo, da bo Miloš svojo odločitev sporočil že takoj ob polnoči, glede na Miloševo kronično neodločenost pa bi se lahko zgodilo, da bi z odločitvijo zavlačeval. A pozor, odločitev mora nujno sporočiti 20. junija, kasneje ni mogoče. Zato se med možnostmi omenja tudi to, da bi petih točk sploh ne podelil.

Nessun commento:

Posta un commento