24 febbraio 2012

Najlepša fotografija nosi naslov "Nastja je pokazala metuljčka"

Razkrivamo imena zmagovalcev pustnega fotografskega natečaja. Podelili smo eno prvo ter dve drugi in dve tretji nagradi. 

Prvo mesto

Po mnenju ocenjevalne komsije je najlepša pustna slika tista, na kateri vidimo Nastjo M. Superman in Nikol K. Wendy. Utemeljitev: "Na fotografiji se dekleti domišljavo norčujeta iz metuljčka, ki ga je pokazala Belen. To pa sredi gužve v pristnem gostilniško-pustnem vzdušju z jadranovci v ozadju." Nastja M. in Nikol K prejmeta zato 15 krontočk.

Drugo mesto

Drugo nagrado si delita dve fotografiji.
Na prvi vidimo sestri Milič in njuno mačko Eriberto. Utemeljitev: "Mačka v suši zavitku je pomembno sporočilo, da imajo tudi živali pravico do pustne zabave. Japonski pripis pa Gostilno umešča v mednarodno dimenzijo."
Na drugi fotografiji vidimo Madaleno in Tajrim. Utemeljitev: "Fotografija z lepima oblekama in v sugestivnem okolju nosi jasno sporočilo, da natakarici potrebujeta trening tako za pustne kot gostilniške napore."

Johani in Veroniki M. ter Madaleni in Tajrim gre 8 krontočk.

Tretje mesto
Tretje mesto si prav tako delita dve fotografiji.


Na prvi vidimo trojico Andreja F.-Nikol R.-Veronika M. Utemeljitev k prvi fotografiji: "V običajno spokojno tržaško morsko pokrajino zarežejo pustne šeme, ki se v različnih oblekah pustijo česati od pustne burje."
Na drugi fotografiji vidimo Nikol K. in Petra V. Utemeljitev: "Wendy je pustnem času vse prej kot lahkotna, zato Peter Pan neizmerno trpi, ko jo mora prenašati v naročju. Napor blaži napis gostilna, ki si ga Peter Pan vtakne med zobe."
Andreja F., Nikol R., Veronika M., Nikol K. ter Nastja M. in Marjetica M. (režiserki in avtorici drugega posnetka) prejmejo 4 krontočke.

Seštevek točk s fotografskega natečaja
Nastja in Nikol K. 19 točk
Veronika M. 12 točk
Johana, Tajrim in Madalena 8 točk
Nikol R., Andreja F. in Marjetica M. 4 točke

Oglej si lestvico zlatega gosta.

2 commenti:

  1. čaki momento... in režiserka ter avtorica prvouvrščene fotografije ne dobi nobene krontočke?!?

    RispondiElimina