16 dicembre 2011

Ni vse res, kar se piše, res pa je, da je stres

Predstavniki uredništva Gostilne so tokrat spregovorili medijem na novinarski konferenci med drugo in tretjo hišico na cestniniski postaji pri Moščenicah (Lisert). Srečanje so morali sklicati že ob pol šestih zjutraj zaradi današnjega članka v mladinski prilogi Primerskega dnevnika - Klep.
"Žal moramo zatreti lažno upanje, ki ga članek širi," je dejal vršilec dolžnosti odgovornega za stike z javnostmi Stano Longo. "Res je, da si prizadevamo organizirati Drupijev koncert v Trstu. S pomočjo društva Drugamuzika smo že dobili predračun in preverili, ali je Drupi voljan priti k nam, toda od zamisli do izvedbe je še mnogo ovir."
Longo je tudi komentiral poziv Klepa, naj se za genijalado leta izbere Malalanovo septembrsko genijalado. "Vsakomur dopuščamo, da javno podpre to ali ono modro misel, toda naj še enkrat ponovimo: genijalado leta bomo izbirali z volitvami, ki bodo stekle januarja. Zaenkrat še čakamo na vse mesečne genijalade."
Z rosnimi očmi so nato predstavniki uredništva priznali namige dnevnika El Pais: "Res je, stres nas zadnje čase načenja, zato bomo naslednji teden za nekaj dni odpotovali na počitnice v Valencio. Toda bralcem zagotavljamo, da blog tega ne bo občutil."
Za konec pa še Longov poziv: "Ogorčeno ugotavljamo, da v članku, ki ga je objavil Klep v bistvu ni bilo napak ali tiskarskih škratov. Pozivamo uredništvo Primerskega dnevnika, naj čimprej ukrepa in te mlade spravi v črto (mettere in riga)."


Klepove krontočke
Zaradi omembe oz. fotografije v Klepovem članku so po pet krontočk prejeli Drupi, Miroslav K. in Lino Banfi. Pet točk tudi Klepu in eno Andreju M.

Superstar in jolly
Izžrebani številki superstar in jolly sta 23 in 58. Deset krontočk so zato prejeli Gregor B. (v času žreba je bil na 23. mestu) ter Veronika S. in Aljoša O. (bila sta na 58. mestu).

1 commento:

  1. Bi lhko usaj povu, tku bi sal prej h "parukjeri".
    Lp Gostilnicarka.

    RispondiElimina