17 giugno 2012

Z IMENOM BIDUSSI DO FINALA Junaška sobota v Vižovljah

Vpisali so se na nogometni turnir v Vižovljah. Prišli so v soboto zjutraj na nogometno igrišče z enim samim dvomom: niso vedeli, kako se imenujejo. A po nekajminutnem razmisleku so se odločili, da bo ekipi ime Nevio Bidussi snc.


Kapetan Pipan (desno) in duhovni vodja ekipe

Zadevali so fantje, zadelo je tudi dekle (Helena P.). Kljub vročini, kljub soncu, kljub alkoholu in kljub solidnim nasprotnikom se je naše moštvo uvrstilo v polfinale.
Srečanje, ki je odločalo o udeležbi v velikem finalu, se je začelo šele ob 19.30. Nekateri člani ekipe Bidussi so medtem morali proč: kdor zaradi drugih obveznosti, kdor zaradi dela ...
Toda kapetan Pipan se ni vdal. Vrtel je telefonske številke, si nadel vzdevek Moggi in našel novo okrepitev - po katero je šel voznik moštva celo v Križ. A pojavil se je problem preskromnega števila deklet v ekipi. Nekateri so že mislili, da bo naslov v Piccolu tak: "Bidussi escluso per mancanza di donne".
Toda našli sta se dve dekleti in ob 19.30 je ekipa začela svojo polfinalno tekmo. Po rednem delu nobenega gola. In glej glej, pred enajstmetrovkami še as iz rokava: dotlej malo rabljeni Černjava v vrata. Dekoncentracija nasprotnikov v slogu Grobbelar-Dudek in ... zmaga!
Žal je nato v finalu ob sončnem zatonu in napadu mušic zmanjkalo moči. Toda vsi naši junaki (Matteo Pip. Gregor Bud, Mitja Mer, Igor Čern, Helena Per, Tamara Per, Tjaša Maz, Dede in Borelli) si zaslužijo pet krontočk, z duhovnim očetom moštva (Bidutom) vred.

Poglej osveženo lestvico zlatega gosta.

Nessun commento:

Posta un commento