24 novembre 2012

Nagrada za Gostilno KRONTOČKE IZBRANCEM


Gostilni so v Ljubljani podelili nagrado. Stano Longo se zvečer ne odpravlja iz hiše, zato je priznanje dvignil član uredništva Peter V.

Na facebooku je nekdo napisal, da nagrada velja 15 krontočk. Kdo jih dobi?
Odbor za pravilnik, ki ga sestavljajo sestra Angelina, Stano Longo in Boris Rosso, je sklenil, da mora o porazdelitvi teh 15 točk prosto odločati tisti, ki je šel po nagrado.

Komu boste torej dali teh 15 krontočk?
Jih bom porazdelil med razne spremljevalce bloga, čeprav bodo nekaj točk dobili tudi nekateri drugi.

Na primer?
Eno krontočko si gotovo zasluži Bidu. Za Gostilno - in ne samo - je bil in je še vedno vir dobre volje in navdiha. Tudi v najhujših trenutkih. Jan Grgič mi je prav v četrtek povedal eno novo Bidussijevo genijalado, zato tudi Janu damo eno krontočko.

Eno Bidutu, eno Janu. Smo pri dveh. Manjka jih še trinajst ...
Na četrtkovo podelitev sta iz tržaške novinarske srenje prišli tudi Veronika Sos. in Poljanka. Obema dam kar dve krontočki. Poljanki, ker je na lestvici zlatega gosta "v minusu" in bi bil čas, da pride vsaj na ničlo. V četrtek ponoči se je gostilniško izkazala. Veronika ni ničesar spila, je pa posnela video in je v zadnjih mesecih kar nekajkrat obiskala bar Arnoldo blizu železniške postaje.

Podelili smo jih šest. Nadaljujmo.
Pey Ota piše moj najljubši blog. Dam mu eno krontočko z željo, da bi vztrajal pri beleženju svojih genialno idiotskih vtisov. Eno krontočko dobita še Ivana T., s katero smo včeraj zvečer za kratek čas spremenili knjigarno v gostilno. In ko smo že pri gostilnah, ne morem mimo dveh svojih najljubših natakaric. Zato tudi Tajrim in Madalena dobita po eno krontočko. Če mislite, da jima pripisujem krontočke, zato ker sta čjšpi, se sploh ne motite.

Dobro. Še pet krontočk je treba porazdeliti.
Živi C., ki živi kar gostilniško, in Milošu K. Obema ena krontočka. Oba sta bila zraven, ko se je rodil blog VeKaCo, nekakšen predhodnik Gostilne. Eno krontočko dam tudi Dušku Jelinčiču. Skoraj bi rekel, da je kljub zdravemu življenjskemu slogu neke vrste veleposlanik Gostilne v svetu medijev in literature. Ena krontočka tudi novinarju Miču, ki poje v ansamblu Zaklonišče prepeva. Dobro piše in še boljše proslavlja. In s tem je konec, kajne?

Ni. Ostaja še ena krontočka.
No, potem ni drugega, da dam še eno Bidutu.

Krontočke smo že vnesli na lestvico zlatega gosta.

2 commenti:

  1. Hvala za tocko! Po dolgem casu vceraj sem spet belezil idiotske dogodivscine v svicarskem Heimatu.

    RispondiElimina
  2. Bi blo figon, če bi prišu Bidu v Švico na en pogovor z blogom Zurota. Boom de ascolti!

    RispondiElimina