19 novembre 2012

Tekaču uide prdec. Dva. Tri ...

To smo videli. Med polmaratonom v Palmanovi je nekdo, ehm, no ja, "izločil plin iz črevesja". Tako pač ta fenomen razlaga slovar. Mi bomo kar zapisali, da je ta tekač prdnil.
Tekači v Palmanovi (foto blog Margantonio)

Pardon, vemo, da ste na tem blogu vajeni kultuviranega izražanja. A kaj, ko je dogodek tak, da ga bralcem Gostilne ne smemo prikriti.
Zgodilo se je med nedeljsko tekaško prireditvijo, ki se začne in konča v Palmanovi. Več kot 3.000 tekačev preteče 21 kilometrov, in sicer po cestah, ki peljejo mimo izjemno živahnih furlanskih vasi. Svetujemo vam na primer obisk Trivignana ali vasi Santa Maria La Longa (lahko greste tja praznovat novo leto, če želite).
No, tam pri osmem ali devetem kilometru je nek tekač pred nami presenetil.
"Prrrrroooop."
Ojoj.
"Prrrroooooop."
Drugič.
Tisti, ki smo mu sledili, smo se pretvarjali, da nismo slišali ničesar. Iz previdnosti smo se vsekakor rahlo umaknili na levo in desno.
"Prrrrooooop."
Tretjič. Takrat smo s težavo zadržali smeh. Prizor je videlo ali slišalo vsaj 20 tekačev. Nekaj sekund mučne tišine. Slišati je bilo samo topotanje tekaških čevljev po asfaltu. Naposled pa nek tekač (po naglasu domnevno nekje iz Bizjakerije):
- "E ma no a, se te metti el turbo..."
Obdolženec se je obrnil, razširil roke in v tišini priznal krivdo.
Vsekakor: po nekaj metrih smo poštenega izločevalca črevesnih plinov raje prehiteli.
Lahko noč. Hvala za branje.

Nessun commento:

Posta un commento