19 ottobre 2012

Naš napis tudi v Beneventu AVSTRALIJA? RAJE NUNZIA!

Najbrž si znate predstavljati prizor iz mnogih vojnih filmov, kjer vrhovni štab vojske razmišlja o novih bojih (klišejsko ima vsaj en general obvezo na očesu ali leseno roko ...). V teh prizorih je vedno zemljevid in na njem so postavljene zastavice. Tako je tudi v uredništvu bloga Gostilna.


Zadnjo zastavico smo postavili tja na jug dežele Campania, in sicer v točko, ki označuje mesto Benevento (naj dvigne roko, kdor se ni nikoli znal odločiti med dolgimi počitnicami v Avstraliji ali v Beneventu!). Tam se je z napisom gostilna fotografiral Paolo T. (prvi z desne), ki mu je uredništvo pripisalo novih pet krontočk.
Sledi še Paolovo sporočilo:


"Ker smatram da nasa generacija ne bo docakala idile socialne varnosti penzije, bi skusal vsaj si priskrbet kaksno krontocko, saj se ne zna nikoli...
v prilogi slika iz ostarije "nunzia" v Beneventu. Tastara je prava legenda in upam, da ko in ce bom docakal njena leta bom tudi jaz tako vitalen."

Barcolana
Ko že govorimo o dobrem vetru (Bene-vento), slavnostno sporočamo, da bomo jutri objavili končno lestvico "gostilniške Barcolane" in še eno zanimivost z dneva pred regato ...

Nessun commento:

Posta un commento