25 luglio 2011

Marušič v Franciji, Štoka v Nemčiji

Po treh tednih se je končal Tour de France, ki je z bogatim zalogajem točk precej premešal razvrstitev na lestvici zlatega gosta. Zato danes poročamo predvsem o kolesarstvu, jutri pa bomo posvetili post nedeljskemu izletu v Domžale in titanskemu naporu Alena Lene.
Lestvico zlatega gosta smo že posodobili in doslej pozabljenemu Mateju Lupotu pripisali bodisi točke z Gira bodisi s Toura. Opravičujemo se za dozdajšnjo pozabljivost.

Tour de France
Po zmagi na Touru je Andrej M. tudi med najboljšo deseterico na lestvici zlatega gosta

Andrej M. je zasluženo osvojil gostilniški Tour de France. S prepričljivo prednostjo 18 minut je pustil za sabo drugouvrščenega Petra P., medtem ko je bil Peter V. tretji. Matej Lupo, ki je bil že na Giru odličen drugi, je osvojil četrto mesto, s tem da je prav v zadnjih etapah prehitel petouvrščeno Tajrim. Največ mest pa je v zadnjih dneh pridobil MrkoBn, ki se je z 11. povzpel kar na šesto mesto. Do krontočk so se prebili še Alen Lena, Jana P., Johana, Fanika, Madalena in Uve. Vsi ostali žal ne prejmejo točk, med temi je tudi zmagovalka Gira Michela in njen brat Marco, ki mu je za las ušla črna majica na Touru, ki bi mu prinesla kar 50 točk.
Končni vrstni red
1. Andrej M.  (Peraud) 30 točk
2. Peter P. (Velits) 23 točk
3.  Peter V. (Di Gregorio) 17 točk
4. Matej Lupo (Zandio) 13 točk
5. Tajrim (Ten Dam) 10 točk
6. MrkoBn (Izagirre) 8 točk
7. Alen Lena (Mollema) 6 točk
8. Jana P. (Niermann) 5 točk
9. Johana (Silin) 4 točke
10. Fanika (Galloppin) 3 točke
11. Madalena (Koren) 2 točki
12. Uve (Erviti)  1 točka
13. Mitja M. (Rui Costa), 14. Sara M. (Malori), 15. Drupi (Bono), 16. Suša B. (Oss), 17. Mauro Corona (Vichot), 18. Vato (Bookwalter), 19. Nikol R. (Kadri), 20. Tess (Jeanadesboz), 21. Michela (Longo Borghini), 22. Niko (Bole),  23. Alice (Swift), 24. Jakob (Ventoso),  25. Gregor B. (Coyot),  26. Andreja (Zingle), 27. Tom O. (Bak), 28. Miloš (Eisel) in 29. Marco S. (Pate).

Formula ena

Drago Š. zmagal v Nemčiji (foto Slosport).
Velika nagrada Nemčija je bila domena zamejske smetane. Zmagal je Drago Štoka, ki si je zagotovil prvih 10 krontočk.
Vrstni red
1. Drago Štoka 10 točk,
2. Igor Mal 6 točk
3. Edi Bukavec 4 točke,
4. Erik Masten 3 točke
5. Tone Bedenčič 2 točki
6. Roby Zuegg 1 točka

Nessun commento:

Posta un commento