15 luglio 2011

Uredništvo gre v Istro

Uredništvo Gostilne se za en dan seli v Istro. Do odločitve je prišlo na vrat na nos. Gre za posledico odpovedi obiska italijanskega predsednika Giorgia Napolitana v Pulju. Za razočarane Istrane je morala hrvaška vlada nujno najti primerno nadomestilo. Zato so kontaktirali uredništvo Gostilne in zaprosili, naj en njegov predstavnik obišče Istro.
Po skoraj celonočnem pogajanju sta Zagreb (sedež hrvaške vlade) in tržaška železniška postaja (trenutni sedež Gostilne) dosegla sporazum. Predstavnik uredništva Gostilne bo Istro obiskal danes, večji del obiska pa bo potekal v Premanturi. Na Rtu Kamenjak naj bi gostilničar tudi nagovoril ljudi.
Povratek v Trst je predviden v soboto zgodaj popoldne. "Obisk ne more trajati dlje, ker moramo v soboto popoldne že objaviti porazdelitev vlog za tekmovalno nedeljo," je zapisano v tiskovnem sporočilu Gostilne.
Hrvaški predsednik Ivo Josipovič in premierka Jadranka Kosor sta v skupni izjavi izrazila zadovoljstvo ob odločitvi Gostilne, da vendarle iztrže nekaj svojega dragocenega časa za obisk Istre.

Nessun commento:

Posta un commento