22 agosto 2011

Kraška ohcet in mestna razveza

Na jutranji novinarski konferenci v podhodu pri obelisku na Opčinah je vodstvo bloga Gostilna predstavilo novo pobudo. Gre za dve posebni tekmovanji, ki bosta potekali istočasno.

Prvemu je ime Kronohcet. Člani uredništva Gostilne bodo pozorno spremljali dogajanje na Kraški ohceti in ob njenem izteku podelili krontočke najbolj zaslužnim (20 krontočk prvemu, potem 12, 8, 6, 4, 3, 2 in 1). Merilo ocenjevanja je preprosto. Uredništvo bo nagradilo tiste, ki se praznika v Repnu udeležujejo z velikim odmerkom sreče v sebi. Se pravi, da je treba biti simpatični, izžarevati veselje in z njim nalesti še druge.

Drugemu tekmovanju pa je ime Kronrazveza. V tem sklopu bomo imeli pod drobnogledom vse tiste, ki jih Kraška ohcet niti najmanj ne zanima in ki to svojo averzijo kažejo na domiseln način (npr. da si na dan ohceti izberejo izlet v kakšen zakoten furlanski kraj). Nagradili bomo torej tiste, ki se praznika v Repnu ne bodo udeležili (ali zgolj slučajno in še to nejevoljno) in ki bodo svojo neudeležbo opravičevali z velikim občutkom navezanosti na novo, globalno in urbano, ne pa na staro, lokalno in podeželjsko.

Srečno zbirajte krontočke!

Nessun commento:

Posta un commento