19 settembre 2011

Miss Italia o točkah, Državni zbor o Petru

Miss Italia

Miss Italia odloča o točkah. Od tega, kako bo ime novi "najlepši Italijanki", je odvisno, kdo bo dobil nekaj krontočk.
Pravilo je preprosto: po dve točki bodo dobili vsi tisti*, ki se jim ime začne z isto črko, kot se začne ime lepotice. Isto velja za priimek.
Če pa se pri nekom ujemata bodisi prva črka imena kot priimka, prejme srečnež kar 10 točk.
Primer: za Miss Italio izvolijo Marijo Belrutto. Po dve točki prejmejo vsi, ki se jim ime začne na M (Martina, Martin, Michela, Miloš ...) ali priimek (Milič, Marušič, Makarovič). Mateja Bogatec in MrkBn pa bi prejela kar 10 točk.
 * velja samo za tiste, ki na lestvici zlatega točka imajo vsaj pol točke

Peter V. izločen?

Peter V. se umika z lestvice zlatega gosta, na kateri zaseda trenutno tretje mesto. To je na novinarski konferenci v podhodu pri železniški postaji dejal Petrov zastopnik Nikolaj Gedinčič.
"Žal mu je, da se mora odreči potegovanju za to prestižno nagrado, a obenem noče, da bi ljudje njegovo uspešnost povezovali z dejstvom, da je član uredništva Gostilne," je povedal Gedinčič.
O tem, ali bodo Petra res črtali z lestvice zlatega gosta, bo zadnjo besedo izrekel slovenski parlament. Čeprav vsi govorijo, da gre za glasovanje o zaupnici vladi Boruta Pahorja, gre v resnici za to, da Državni zbor odloča o Petru. Če ne bo dobil zaupnice, ga ne bo več na lestvici zlatega gosta.

Nessun commento:

Posta un commento