20 agosto 2012

Ljubezen in simboli v Dalmaciji: MATTEO IN MITJA, ŠE JE ČAS

Bralci nam še naprej pridno pošiljajo fotografije z napisom gostilna. Tokrat sta se potrudila Mitja M. in Matteo Pip.

Nekdanja varovanca Nevia Bidussija pri Primorju sta se fotografirala na dalmatinski obali. Šla sta na vrh Ista (174 metrov), od tam pa sta gledala, kako se v večernem siju bleščita Škarda in Premuda tam daleč na obzorju.
Izbrala sta rumeno in plavo majico, kar ponazarja barve kriškega kluba Vesna. V tem je izrazita simbolika. Beseda vesna namreč pomeni tudi pomlad, ki je letni čas ljubezni ...
Scena in kostumi te fotografije so polni simbolike, ki naj si jo vsak razlaga po svoje. Mitja ima na primer na plavi majici tudi postavo Barcelone. Dolgoletni trener tega zvezdniškega moštva je bil Pep Guardiola, Bidussiju pa pravijo tudi "el Pep del Carso".
Velja opozoriti tudi na napis "konoba" - gostilna po hrvaško. Hrvaška je proti Italiji na zadnji tekmi igrala 1 : 1, ta rezultat pa simbolizira tudi klasično ljubezensko razmerje (pustimo zaenkrat ob strani Lovšinov verz "mi trije smo najboljši par").
Je to ljubezen med Matteom in Mitjo, morda njuna skupna ljubezen do nogometa ali morda prikrito ljubezensko sporočilo Bidussiju?
Vsak naj si razlaga po svoje. V uredništvu si to fotografijo razlagamo takole: ne glede na dan, ki gre h koncu, ne glede na poletje, ki se končuje, je še čas za ljubezen. Za ljubezen do Biduta, do svetovnega in amaterskega nogometa in tudi za vzajemno ljubezen (ne glede na spol).
Razumljivo, za to fotografijo prejmeta Mitja in Matteo kar sedem krontočk.

Nessun commento:

Posta un commento