6 agosto 2012

Uspešni, neuspešni ali smešni VSE O MINULEM VIKENDU

Čez vikend se je zgodilo marsikaj. V besedi in sliki bomo na kratko obnovili pestro dogajanje od Bohinja do Londona.

TINA v Bohinju
Z leve: Gebresilasie, Radcliff in Bekele

Na sobotnem teku okoli Bohinjskega jezera je nastopil tudi tekaški odsek Gostilne TINA (Tekači imamo najboljše adute). Po tekmi je Stano Longo razkril, da ima TINA novega člana: "Na enomesečni preizkušnji je zdaj Veronika Radcliff. Če se bo izkazala za primerno članico Tine, jo bosta Bojan Bekele in Peter Gebresilasie vzela v New York na novembrski maraton," je pojasnil glasnik Gostilne.

OLIMPIJSKE IGRE

Hoketsu iz ospredja v ozadje
71-letni japonski jahač Hiroshi Hoketsu je po dobrem začetku zdrknil po lestvici navzdol. Gostilna mu vseeno čestita in se mu zahvaljuje, ker je ponosno nastopil za Gostilna olympic team. 

Feder bo šel v Gabrovec
Nikol R. (Švica) se je veselila prvih dveh kolajn. Po zlati medalji v triatlonu je najbrž pričakovala, da bo tudi tenisač Roger Feder zmagal. A v finalu je nepričakovano klonil proti Andyju Murrayju in se moral zadovoljiti s srebrom. "Žal mi je za Nikol. Takoj ko bo čas, bom obiskal Gabrovec in ji častil kozarček v tamkajšnji društveni gostilni," je za Gostilniško tiskovno agencijo (GTO) dejal najboljši tenisač sveta.

Grenko-sladko za Veroniko M.
Prvo kolajno ima tudi Veronika M. (Gvatemala). Do kolajne se je prebil hitrohodec Erick Barrondo, ki je za  GTO izjavil: "Veroniko M. sem povabil na trening hitre hoje. Že sumljivo dolgo čakam, da mi odgovori."
Istočasno pa je Veronika M. doživela razočaranje. Gvatemalskemu jadralcu v razredu finn namreč ni uspelo priti do kolajne.

Ciper pomaga Piču ...
Tudi Erik Pič (Ciper) ima kolajno. Priboril mu jo je jadralec Pavlos Kontides, ki je za GTO izjavil: "To je velik dan za mali Ciper. Veseli me, da smo s to kolajno prinesli Piču nekaj krontočk na lestvici zlatega gosta. Zasluži si višje mesto. Če ne drugega zato, ker je stalni gost Društvene gostilne na Opčinah."

Pič pomaga Gostilni (in MrkBnu) ...
Erik Pič je uredništvo Gostilne opozoril na tega iranskega tekmovalca z zanimivim priimkom. Piču v zahvalo ena krontočka, eno krontočko pa dobi tudi MrkBn, ki je po mnenju mnogih edini, ki bi znal prebrati tale priimek.


Dvoboj Johana : Miot
V skupnem seštevku kolajn še vedno prednjači Johana (Južnoafriška republika), ki ima tri zlate medalje. Toda prof. Miot (Švedska) je prvi po številu odličij. Ima sicer le eno zlato, a tudi tri srebrne in eno bronasto. V Banih napovedujejo, da bere medalj še ni konec.

Angola se zahvaljuje Bidussiju
Rokometašice Angole (na fotografiji je vratarka) so izločene. Vseeno jim je uspelo premagati Veliko Britanijo. Nekaj zaslug ima prav gotovo tudi njihov varuh Bidu, ki je angolskim rokometašicam prirasel k srcu. Bidu zato dobi eno krontočko na lestvici zlatega gosta.








Nessun commento:

Posta un commento