24 ottobre 2011

Jutri bomo podelili Jelinčičevo nagrado

Foto Mladina
Jutri bo rojstni dan velikega zamejskega pisatelja, esejista in novinarja Dušana Jelinčiča.
Žal je pač večkrat tako, da se veličine umetnikov besede zavedamo šele po njihovi smrti. Zato čil, živ in zdrav Duško še ne uživa občudovanja, ki bi si ga zaslužil. Zato zaenkrat še vedno podeljujejo Prešernovo nagrado, namesto da bi Jelinčičevo.
To krivico bomo popravili mi. Jutri bomo podelili prvo Jelinčičevo nagrado. Literarna komisija Gostilne je že na delu in jutri bo razkrila ime dobitnika ali dobitnikov.
Toda, toda ...
Da ne bi posnemali tega, kar že itak delajo drugi, smo se odločili, da nagrada ne bo namenjena dobrim piscem, ampak bo šla v roke tistemu, ki piše tako, da je škoda črnila in papirja. Pa naj nam Duško ne zameri.

Milošu pet, Alice dve
KPK (Komisija za podeljevanje krontočk) sporoča, da je Miloš K. prejel pet točk za junaško potovanje s tovorom od Trsta do Anglije preko jezer, hribov in ravnin.
Alice pa je prejela dve točki, ker je zmagala v igri "Kateri bo naslednji video na VideoItalia?" Uganila je, da bo pesem Luce Carbonija. Pesem je taka, da je Carboni resen kandidat za Jelinčičevo nagrado.

3 commenti:

  1. Bleah!No comment...pessima!!!!

    RispondiElimina
  2. Gira e rigira, Drupi ghe da straze a tanti...

    RispondiElimina
  3. zamejskega pisatelja, esejista, novinarja ... in urednika (caposervizio....), prvega zamejca, ki je že pred desetimi leti poslal mail s priponko ...

    RispondiElimina