19 ottobre 2011

Kraški in zlati okusi večerje na Kontovelu

Preden bi v ponedeljek prišli do društvene gostilne na Kontovelu, smo na cesti zagledali MrkBna. Gostilniški avto so razumljivo napolnili kriki veselja. Ker je njegovo prikazanje dodatno razveselilo veselo družbo, si je MrkBn takrat prislužil dve krontočki.

Predjed
Ob vstopu v gostilno nas je zajel značilni vonj ocvrtih rib. A nanj smo takoj pozabili, ko smo si obliznili ustnice že pri predjedi: popečen kozji sir v surovem pršutu, timjan in kruhek s slanim sardonom.
(Slike obetavne predjedi žal ni, ker je bil fotograf še vedno šokiran od srečanja z Bnm.)

Začetna jed
Glavna jed je bil najbrž vrhunec večerje: "paccheri" s klobasjim ragujem, trevižanski radič in rožmarin. Soglasen sklep: odlično!
Domnevni (a vseeno užitni) refošk je omiznikom podžgal dobro voljo, a tudi eno skrb: "Kako je z našim herojem?"
Poklicali smo ga in olajšano ugotovili, da je Tazio živ in zdrav priletel iz Anglije v Ronke.
"Zdaj bo dvojica Tazio in Renzo," smo pomislili (po novem se namreč Jakob, ki je v ponedeljek fural safer doma, imenuje Renzo).

Glavna jed
Z mešano solato smo dobili svinjski file s suhimi slivami in krompirjeve krokete. Vilice so zlahka zabodle meso in ga nesle k zadovoljnim ustom, žal pa istega ne moremo reči ne za slivni dodatek ne za krokete.
"Čo naste da sem skuara sit," je z roko na trebušku dejal Lena in presenetljivo najavil:. "S prvim novembrom, dieta!".
"Ma sej nisi debu," je pripomnila (očitno vinjena) Madlen.

Sladica
Jabolčni štrudel s karamelovo polivko je natakarica prinesla s slovesnimi besedami, da je je pecivo še toplo, češ da so ga pravkar spekli. Nobene pripombe o štrudlu, ki pa bi bolj teknil brez karamelovega priliva.
Prijazni gostitelji (tudi kuhar nas je prišel pozdravit) so ob kavi ponudili še digestivni kozarček, ob katerem smo pod celotno večerjo potegnili črto. Ocena večerje na Kontovelu: solidna sedmica (več kot dobro). Če vštejemo še Bna: osmica.

Zlati časi in zlata fotka
Že proti koncu večerje smo obujali spomine za nazaj. Govorili smo o alkoholskih prigodah in za kratek čas tudi o hemoroidih (dober tek!). Zlati časi, pač ...
In za konec še zlata fotka, ki Taj, Medlen in Leni prinese 2,5 krontočk. Za Tajrim pa je fotka še posebej zlata. Na lestvici zlatega gosta je zdaj prva, čeprav le za kratek čas, saj bo že jutri Andreja prejela nove točke ...

Nessun commento:

Posta un commento