27 gennaio 2012

GOSTILNA GRE NAPREJ!

Kronika nepozabne noči
STANO JE NAZNANIL, PEVCI SO NORELI

Keith Richards, Queen, Drupi, Bruce Springsteen, Igor Oxis, duo Doljak-Sirk, Orietta Berti in Igor Malalan pozdravili preporod bloga Gostilne - Od prvega februarja spet nabiranje točk za zlatega gosta 2012

Novinarji z vsega sveta so včeraj okrog osme zvečer dobili nujno sporočilo, da bo uredništvo Gostilne ob treh zjutraj v vasi Križ pri Trstu razkrilo svoje namene.
Več tisoč ljudi je zato že okrog polnoči navalilo na tržaški Kras. In točno ob treh se je začelo.
Prižgal se je en žaromet (posodilo ga je kulturno društvo Vesna) in v njegovem soju so se prikazali člani nekdanje skupine Queen. Pred restavracijo Bita so zaigrali pesem Don't stop me now, nato pa še The show must go on. Vlogo pokojnega Freddija Mercuryja je prevzel italijanski pevec Drupi.
Nato je na oder stopil Stano Longo, glasnik uredništva Gostilne. Kratko in jedernato je sporočil: "Pupe, fantje, Gostilna gre naprej! Glob al blob, kukr se že reče, bo več al mnj zmjrm tak."
Takrat se je začelo noro ploskanje in vzklikanje. Mikrofona se je spet polastil Drupi in zapel prve besede pesmi Piccola e fragile. Ostalo je kar sama odpela publika, kljub hlipajočim glasovom zaradi ganjenosti.
Do besede je nato skušal priti predstavnik uredništva Peter V. Uspelo mu je reči: "Od prvega februarja se spet začne tekmovanje za zlatega gosta, spet bomo imeli rubriko Kot jajce jajcu, imamo pa še nekaj novosti."
Odtlej je bilo slišati edinole še petje. Pojavil se je vidno vinjeni Keith Richards, ki je z Drupijem zapel Sereno è, nato pa z Igorjem "Oxisom" še Satisfaction.
Naslednja pesem je bila Finchè la barca va, ki jo je zapela Orietta Berti ob nenavadni klavirski spremljavi Brucea Springsteena. Skakljaje se je nato na oder zavihtel še Igor Malalan, ki je s Springsteenom zapel valček uspešnic skupine Happy day (ob Gianni je publika povsem obnorela, Ketih Richards pa je poljubil Orietto Berti na usta in s tem najbrž spravil ob živce Boštjana Miliča).
Koncert ob preporodu Gostilne sta sklenila Francesco De Gregori in Fiorella Mannoia (a se je kasneje zvedelo, da sta to v resnici Niko Sirk in Sonja Doljak - kot jajce jajcu podobna pač ...). Zapela sta pesem La storia, s čimer je sporočilo jasno: Gostilna gre naprej, ker to pač zahteva zgodovina.

Nessun commento:

Posta un commento