31 gennaio 2012

Jutri začetek sezone: Dnevna župa, KJJ, english corner in druge novosti

Pred vrati je nova gostilniška sezona. Vse (ali skoraj vse) novosti nam je pred jutrišnjim velikim začetkom razkril glasnik Gostilne Stano Longo


Katere novosti nam lahko že razkrijete?
Velika novost je nagrada "dnevna župa". Skoraj vsak dan bomo nagradili nekoga, ki bo neke vrste 'človek dneva' ali 'person of the day'. Ta si bo zagotovil sedem krontočk.
Kako bodo ljudje letos nabirali krontočke?
Tekmovanje za zlatega gosta bo še vedno srž bloga. Od jutri začenjajo vsi od ničle, točke pa bodo gostilničarji zbirali vse do decembra. Veljajo podobna pravila kot lani: točke bodo ljudje nabirali s sodelovanjem v raznih rubrikah ali pa tudi tako, da se imena posameznikov poveže z imeni tekmovalcev na raznih pevskih tekmovanjih, smučarskih tekmah, avtomobilističnih dirkah itd.
Ali bo priljubljena rubrika Kot jajce jajcu (KJJ) še med nami?
Bo. Tako kot lani ob četrtkih. Komisija za ocenjevanje podobnosti pa bo pošiljke ocenjevala z najmanj eno in največ petimi krontočkami.
Ostaja tudi genijalada?
Seveda, tudi tu tako kot lani. Vsak mesec bomo izbrali genijalado meseca, nato pa še genijalado leta.
Kaj pa kvizi, nagradna vprašanja ...
Tudi to bomo imeli, v glavnem bo to potekalo po socialnih omrežjih. Bo pa tu drugače kot lani, ko je do točk prišel zlasti tisti, ki je bil ob pravem času na internetu. Ugank bo verjetno manj, bodo pa take, ki terjajo daljši razmislek.
Bo za vse spet skrbelo uredništvo?
Uredništvo širi mrežo sodelavcev. To boste kmalu odkrili. Zaenkrat lahko napovem, da bomo imeli še eno novo rubriko. Ime ji bo English corner, v njem pa bomo v lepi angleščini objavljali prispevke raznih sodelavcev. Ničesar več ne smem povedati.

Nessun commento:

Posta un commento