6 gennaio 2012

Ljudje nas sprašujejo: Kaj bo z Gostilno?

Vprašanje visi v zraku že dolgo. Članom uredništva ga postavljate ob vsakem koraku.
Kaj bo z Gostilno?  In še:  Bo v letu 2012 še obstajala? Bo spremenila ime? Bo še zlati gost? Se še zbira genijalade?

Na jutranji novinarski konferenci med prvim in drugim peronom na tržaški železniški postaji je o tem spregovoril vršilec dolžnosti glasnika Gostilne Boris Rosso (Stano Longo je na počitnicah).
Poglejmo strnjen prepis njegovega pogovora z novinarji.

Gospod Rosso, nam lahko zagotovite, da bo Gostilna delovala tudi v letu 2012?
"Tako dolgoročna napoved žal v tem trenutku ni mogoča. Lahko pa povem, da moramo izbrati še genijalado meseca decembra in potem še genijalado leta 2011. Vse to terja nekaj časa, zato še vsaj dva tedna bo Gostilna delovala. Kaj bo potem, še ne vemo." 
Torej ni zagotovil, da bi imeli na primer tekmovanje za zlatega gosta tudi v letu 2012?
"Žal je vse še nedorečeno. Po eni strani čutimo naklonjenost ljudi in njihovo željo, da bi Gostilna še obratovala, po drugi strani pa uredništvo ne ljubi rutine in si želi novih izzivov."
Ali to pomeni, da se odpira možnost, da bi blog sicer še obstajal, a spremenil ime?
"Tudi to je ena od možnosti, ni pa edina."
Katere so še druge?
"Lahko se zgodi, da Gostilna deluje tako kot v lanskem letu, lahko se zgodi, da se samo spremeni nekaj malenkosti. Lahko se zgodi, da se spremeni ime ali pa da se radikalno spremeni koncept bloga. Žal tudi ne gre izključiti možnosti, da bi blog popolnoma mrknil. Zaenkrat so vse možnosti odprte."
Kdo odloča o tem?
"Uredništvo ima seveda glavno besedo, ker uredništvo pač ustvarja blog. A bloga ne bi bilo brez bralcev, zato si želimo, da bi spremljevalci Gostilne povedali svoje."
Boste zbirali predloge bralcev bloga?
"Jih že zbiramo. Kdorkoli bi rad kaj predlagal, naj predlaga. Včeraj smo na primer imeli sestanek v Zgoniku, kjer smo z analitičarko Tajrim Sedmach preučili možnost, da bi opravili posebno anketo med bralci. To se nam zdi kar dobra rešitev."
Obstajajo še drugi predlogi?
"SKGZ predlaga, da bi ustanovili komisijo, ki bi predlagala člane za sestavo omizja, ki bi izdelalo strategijo odločanja o reformi Gostilne. Omizje bi svoje zaključke predstavilo na programski konferenci, ki bi ta dokument preučila in ga nato na neobvezujoč način prenesla na poseben organ, o katerem še teče razprava, kako bi se imenoval. Ta organ bi potem v sinergiji s predstavniki političnih strank in civilne družbe izdelal okvirne smernice, ki bi jih posebno delovno telo v soglasju ..."
Še kak drug predlog?
"Nekdo je predlagal, da bi nastal nov blog, ki bi samo dan za dnem spremljal ljubezensko zgodbo med Boštjanom Miličem in Orietto Berti."

Nessun commento:

Posta un commento