13 gennaio 2012

Tina Maze si je perilo sposodila pri Bidussiju

Nevio Bidu (foto Jaruška)
Potem ko se je pogled svetovne javnosti zapičil v Tino Maze zaradi njenega spodnjega perila, ki naj bi slovenski šampionki pomagal smučati hitreje, se je v težavah znašel tudi Nevio Bidussi. Gre za tržaškega nogometnega trenerja in kolesarskega navdušenca, ki ga v športnih krogih poznajo z vzdevkom "Bidu".
Pri švicarski smučarski zvezi trdijo, da "Bidu" pod kolesarskimi pajkicami gotovo nosi nedovoljene spodnjice, ki jih oblači tudi Mazejeva. V Švici zato zahtevajo kazen tako za slovensko smučarko kot za Bidussija, ki naj bi prvi oblekel sporno spodnje perilo.
Je Tini perilo priskrbel Bidu? (Siol)
Po neuradnih podatkih naj bi si Mazejeva in Bidussi sporne spodnjice redno izmenjevala.
V zimskem času naj bi jih nosila Mazejeva, poleti pa Bidu. Pri tem naj bi perila nikoli ne oprali, s čimer bi tehnične lastnosti oblačila obvarovali pred morebitno škodo.
Niso se pa oglasili samo Švicarji. Skupina tožilcev mednarodnega sodišča v Haagu in vodstvo Kraške ohceti so na Združene narode poslali fotografijo, ki jo je sredi avgusta lani posnela Jaruška M. Na posnetku vidimo Bidussija v kolesarski odpravi sredi narodnih noš. Repenske organizacije v soglasju z Marto Košuta trdijo, da gre za dres, ki za Kraško ohcet ni prikladen. "Tudi če bi si Bidussi recimo nataknil pušeljc nageljnov, to mu še ne bi pomagalo, da bi bil njegov dres sprejemljiv na prazniku narodnih noš," pravijo v Repnu.
Tožilci mednarodnega sodišča v Haagu pa se pritožujejo, češ da se izpod Bidussijevega oblačila širi neprijeten vonj, ki ogroža človeštvo. Zato naj bi zoper tržaškega trenerja izdali mednarodno tiralico.

Nessun commento:

Posta un commento