22 luglio 2012

Dirko po Franciji dobil kantavtor TOUR OKRONAL GUCCINIJA

Francesco Guccini (Pinot) je osvojil prvo mesto na gostilninem Touru. S tem si je zagotovil 30 krontočk, s katerimi je tudi prevzel vodstvo na lestvici zlatega gosta. Kolesarska dirka po Franciji se je končala danes, na lestvico zlatega gosta pa je prinesla kar nekaj sprememb.

Guccini (Pinot) je bil za osem minut boljši od drugouvrščene Johane (C. A. Sorensen). Mlajša od sester Milič si je zagotovila 18 krontočk, s katerimi je spet med najboljšo deseterico.
Tretji je bil Mitja Mer. (Rui Costa), ki je prejel 12 krontočk. Četrto mesto si je zagotovila Tajrim (Ten Dam), ki je z osvojenimi devetimi krontočkami nekoliko popravila svojo uvrstitev in je spet v igri za najvišja mesta.
Roby Jack (Vinokurov), ki je en mesec vodil na lestvici zlatega gosta, je na Touru osvojil peto mesto in sedem krontočk. Od vodilnega Guccinija zdaj zaostaja slabih 11 krontočk (Guccini ji po novem ima 92, Roby Jack 81,25).
Do točk so se na dirki po Franciji prebili še Miloš K. (Caruso), Nikol R. (Bouet), Drupi (Malacarne), Stano Longo (Stortoni) in Pipan (Azanza Soto).
Naj omenimo, da je bil najslabši med "našimi" Peter V. (Timmer), ki je zbral kar lepo zamudo. Na Tourovi lestivci je zasedel 148. mesto z zaostankom treh ur in štirideset minut. Zmagovalec Guccini (Pinot) pa je bil na Tourovi lestvici deseti, za Wigginsom je zaostal za 17 minut.

Končna lestvica

1. Guccini (Pinot) 30 krontočk
2. Johana (C. A. Sorensen) 18 krontočk
3. Mitja M. (Costa) 12 krontočk
4. Tajrim (Ten Dam) 9 krontočk
5. Roby Jack (Vinokurov) 7 krontočk
6. Miloš K. (Caruso) 5 krontočk
7. Nikol Reb. (Bouet) 4 krontočke
8. Drupi (Malacarne) 3 krontočke
9. Stano Longo (Stortoni) 2 krontočki
10. Pipan (Azanza Soto) 1 krontočka

Sledijo (brez krontočk): 11. Alice (Marzano), 12. Marušč (Kadri), 13. Michela Sp. (Morkov), 14. Madalena (Cummings), 15. Veronika Cwca (Koren), 16. Veronika Mil (N. Sorensen), 17. Roby Pao. (Paolini), 18. Igor Čern. (Sprick), 19. prof. Miot (Edet), 20. Marino Pern. (Marino), 21. Mateja Pr. Ou ti (Cantwell), 22. Andreja (Kuchinsky), 23. Gregor Bud (Eisel),  24. Peter V. (Timmer).

Odstopili: Bidu (Hutarovich), Teresa (Verdugo), Mirko S. (Lloyd), Alen Lena (Mollema), MrkBn (Wynants),  Boštjan M. (Txurruka), Uve (Erviti) in Niko Št. (Bole).

Nessun commento:

Posta un commento