5 luglio 2012

Freddie Mercury živi v Briščah, Roby Jack kraljuje na lestvici

Rubrika Kot jajce jajce je tokrat prelomna. Robyja Jacka je nagradila z dovolj krontočkami, da je prevzel vodstvo na lestvici zlatega gosta. Po dobrih treh mesecih je z vrha lestvice spodil Andrejo F.




Roby Jack je tokrat poslal primerjavo med Freddijem Mercuryjem in Borisom Bogatcem. Primerjava Queenovega pevca in Saddama iz Križa (čeprav stanuje v Briščah) ni povsem prepričala Komisijo za ocenjevanje podonosti (KOP). Zato je Robyju prištela le 3,5 krontočk. A to je zadosten izkupiček za prevzem vodstva na lestvici zlatega gosta.

Erik obogatel z nagradno uganko


Na lestvici zlatega gosta pa je svoj položaj vidno izboljšal tudi Erik Pic. Opoldne je uspešno sodeloval v nagradnem kvizu na facebooku. Uganil je, kje se nahaja ta spomenik in komu je namenjen. Erik si je zagotovil devet krontočk, s čimer se je na en mah povzpel s 56. na 26. mesto.
Mimogrede, spomenik je v Carpiju (blizu Modene) posvečen pa je tekaču Dorandu Petriju. Leta 1908 je zaslovel po tem, da je na olimpijskem maratonu v Londonu prišel prvi do cilja, a ker so mu pomagali vstati s tal (bil je popolnoma uničen) so mu zmago odvzeli.

Nessun commento:

Posta un commento