1 luglio 2012

Sobota, kot jo Bidu zapove KOLESARIL IN MODROVAL

Nevio, slavni Bidu, si je spet prislužil dnevno župo, ki prinese sedem krontočk na lestvici zlatega gosta. Preberite, kako je preživel soboto.

Nekateri prijatelji bloga Gostilna so ga čez dan videli na kolesu v Bazovici. "Je bil preveč hiter, da bi ga slikal," je nekdo žalostno komentiral.
Novica se je v večernih urah razpasla na šagri v Križu. Toda istočasno je Bidu buril duhove na Padričah. Prikazal se je namreč tudi na tamkajšnji šagri.
Marsikdo si je želel videti slavnega Biduta. Matteo Pip. - ki zaradi tega dobi dve krontočki - in član uredništva sta se celo vpletla v pogovor z njim.
Bidutu smo rekli, kaj se je pripetilo v Križu. Nek navijač je med spremljanjem nogometne tekme tamkajšnjega turnirja planil na igrišče in lopnil sodnika. Bidu se je zasmejal in komentiral: "Hah, vol dir che in sagra el vin iera cativo." (Na šagri so očitno točili slabo vino).
Po tej izjavi - morda bo v torek na seznamu za junijsko genijalado - je odkorakal v noč. S svojo značilno držo in nogami na 'o', je prečkal cesto in stopil na zadnji avtobus, ki je peljal v mesto. Z njim skupina senegalskih uličnih prodajalcev.

Nessun commento:

Posta un commento