31 luglio 2012

Vražje Kontovelke z vzhoda GOSTILNA V ISTANBULU!

Kontovelka Mateja (gostilniški vzdevek "Ou ti") in Jan Sos. sta se v Istanbulu fotografirala z napisom gostilna in še s turškim pripisom. S tem sta si v Turčiji nabrala lepo število krontočk.
Medtem pa se je še ena Kontovelka, Veronika Sos. razveselila kolajne Mongolije. Očitno je Vzhod sklenil zavezništvo s Kontovelom.
Gostilna v Istanbulu

Deset točk iz Istanbula
Čeprav fotografija iz velikih mest prinese pet krontočk, se je Komisija za podeljevanje krontočk (KPK) odločila, da Mateji in Janu prišteje več. To pa iz dveh razlogov. Najprej je treba upoštevati, da ima Istanbul 13.624.240 prebivalcev (tako nam je napisala Ou ti), ob tem pa je fotografija vredna pohvale zaradi nasmeška (Jan bi se sicer lahko malo bolj potrudil), nargileja in turškega napisa. Zato sta M. in J. na lestvici zlatega gosta bogatejša za deset krontočk.

Bron za Veroniko Sos.
Iz Londona pa je medtem prišla novica, da je Mongolija dobila kolajno. Priboril si jo je judoist Sainjargal Nyam-Ochir. Zvečer je za Gostilniško tiskovno agencijo izjavil: "Ta bron veliko pomeni za Mongolijo, veliko pa pomeni tudi za Veroniko, ki potrebuje krontočke za vstop med najboljšo deseterico. Veseli me, da sem razveselil svojo državo in obenem tudi Kontovel, pravzaprav Dulanjo vas."
Naj spomnimo, da bomo krontočke, pridobljene z medaljami, prišteli po koncu olimpijskih iger.

Seštevek kolajn
1. Erik R. (Gruzija) in Johana M. (JAR) 1 Z, 0 S, 0 B.
3. Veronika Sos. (Mongolija) 0 Z, 0 S, 1 B.

Nessun commento:

Posta un commento