19 dicembre 2012

Po 20. 1. 2013 bomo le spomin "A D I J O, G O S T I L N A!"

TRST, 19. 12. 2012 - BLOG GOSTILNA BO DELOVAL ŠE SAMO EN MESEC. TO JE SPOROČILO UREDNIŠTVO NA DANAŠNJI NOVINARSKI KONFERENCI.


Čas objemov in čas slovesa. Stano se je potolažil s Tajrim

Stano Longo, sestra Angelina, barkovljanski Boris Rosso, Peter V. in še nekateri drugi člani uredništva so oznanili, da Gostilne ne bo več od 20. januraja 2013. 
"Zpremo barako, adijo," je začel Stano Longo. Srečanje z novinarji je potekalo pred gostilno Trattoria Scalo Legnami v Trstu. "Do 20. januarja bomo vseeno nrdili, kr je treba: bomo dali zlatega gosta, bomo izbrali še genijalado decembra in pole še uno za leto 2012," je razložil Stano.
Ob koncu so se vsi člani uredništva objeli. Tekle so solze.

Vprašanja novinarjev
Tu so vprašanja, ki so jih nato postavili novinarji in spremljevalci bloga.

CNN: "Ja vaša odločitev dokončna?"
Odgovarja Stano: "Absolutno."
New York Times: "Kateri je glavni razlog te odločitve?"
Odgovarja Peter V.: "Delo v uredništvu je postajalo rutinsko. Zato smo se odločili, da nehamo. Če smo rutinirani, nismo več nori. Mi pa želimo biti nori."
BBC: "Kaj bo zdaj?"
Odgovarja sestra Angelina: "Do 20. januarja ostajamo skupaj in bomo zagrizeno še naprej ustvarjali blog. Potem gre vsak svojo pot. Bomo pač nori na nov način."
Delo: "Ali to pomeni, da bo nastal nov blog?
Odgovarja Boris Rosso: "Nekaj časa gotovo ne bo nič novega. Vsi si bomo vzeli čas za razmislek."
Vogue: "Bo gostilniški žur?"
Peter V. "Odločili smo se, da se smrti ne proslavlja. Je pa jutri, se pravi 20. 12., nek žur v lovski koči v Gorjanskem. Tja lahko pride vsak spremljevalec bloga, a si mora na levo koleno napisati Gostilna."
Primerski dnevnik: "Kako ocenjujete odnose med SKGZ in SSO?"
Peter V.: "Obema organizacijama čestitam. Mi smo ustvarjali monade dve leti in smo že trudi. Njim tudi po 60 letih ne zmanjka energij."
Veronika Sos.: "Za sestro Angelino: Če bi morala še enkrat izbrati, se bi spet odpovedala Biduju?"
Odgovor: "Jaz sem poročena z Bogom. A res je, da je tudi Bidu po svoje bog. Odpoved njemu je bila gotovo greh, za katerega prosim odpuščanja."
Prof. Miot: "Ma Dio creò Angelina o è stata Angelina a creare Dio?"
Stano: "Na svetu je wd zmjrm kažin. Kdu je ustvaru svet? Buh. Kdu je pej ustvaru kažin? Smo se zstupli, ne?"
Veronika Sos.: "Za Biduja: kdaj bomo dočakali koledar z vašimi slikami "alla Pirelli" s sestro Angelino?"
Boris Rosso: "Gospodična, vi pijeste več ku jst ..."
Veronika Sos.: "V petek je napovedan konec sveta. Stano, kaj bi rešili pred katastrofo: bar Condor, Paolo ali Samota Pahorja? In zakaj?"
Stano: "V Condor ne hodim in s Pahorjem se ne družim. Naj se reši Paola in vse njene kelnerce, da ja ne bi zmanjkalo 'čajčkov' pr bnku."



NAJLEPŠE VPRAŠANJE 
Najlepše vprašanje je postavil Igor Č. Za nagrado prejme 25 krontočk
Igor Černjava: Poco poco, piano piano questa notte abbiamo qui con noi il direttore de Gostilna Blogspot, Peter Verč. Buonasera Peter, secondo Lei "Meglio un STANO LONGO oggi o un BIDU domani?
Peter V.: "Stano è certezza, Bidu è ispirazione. Andiamo avanti cosi. Certi del oggi, ispirati dal domani."

Igor Č. je poslal še to: Grazie a voi, cari amici della notte. Io vi aspetto come di consueto sempre di notte, sempre sottovoce, un modo per capire, per capirsi e forse anche per capirci, quando un giorno vista l'ora è appena finito e un nuovo giorno è appena iniziato. Un giorno per amare, per sognare, per vivere. Buonanotte.


Nessun commento:

Posta un commento