2 dicembre 2012

Vikend je premešal karte

Za nami je razburljiv vikend, ko smo marsikatero dogajanje povezali s tekmovanjem za zlatega gosta. Andreja in Veronika Sos. nista prejeli točk, toda ostajata na prvih dveh mestih lestvice zlatega gosta. Za njima pa se je marsikaj spremenilo.


Pipan (desno) je čez vikend zbral največ točk, saj je dobil smučarsko tekmo in imel srečo s kraticami

Poglejmo, koga se je v tem supervikendu dotaknila sreča.

Superenalotto
Izžrebali so številke 6, 20, 25, 45, 56 in 60, kar pomeni, da smo osem krontočk pripisali tistim, ki so včeraj na lestvici zlatega gosta zasedali 6., 20., 25., 45., 56. in 60. mesto. Sreča se je dotaknila Johane (bila je šesta), Jane P. (bila je 20.), Nastje M. (bila je 25.), Gregorja von Colje in Terese S. (bila sta 45.) in vse, ki so bili uvrščeni na 56. mestu (Erik M., TomSkar, Zucchero, Jernej Buf., Eva Car. in Jurij P.). Na 60. mestu pa ni bilo nikogar.

Ženski smuk
Vrstni red ženskega smuka je tak: 1. Sestra Angelina (Lindsey Vonn) 15 krontočk, 2. Vesna B. (Cook) 11 krontočk, 3. Jasmin K. (Kaufmann) 8 krtč, 4. Johana (Marchand) 6 krtč, 5. Nastja M. (Merighetti) 4 krtč., 6. Mateja Cris. (Hoefl-Riesch) 3 krtč., 7. Stanka Hro. (Weirather) 2 krtč. in 8. Kristina Živasrna (Mancuso) 1 krtč.

Moški superveleslalom
Med moškimi je presenetljivo zmagal Matteo Pip (Marsaglia), ki je tako pobral 15 krontčk. Sledijo: 2. Bidu (Svindal) 11 krtč., 3. Guccini (Reichelet) 8 krtč., 4. Roby Zuegg (Ligety) 6 krtč., 5. Pey Ota (Heel) 4 krtč., 6. Zucchero (Jansrud) 3 krtč., 7. Martin Mav. (Mayer) 2 krtč. in 8. De Tessieres (Kufo) 1 krtč.

Volitve
Na slovenskih predsedniških volitvah je zmagal Borut Pahor. To pomeni, da smo 5 krontočk pripisali vsakemu, ki se mu ime začne na B ali priimek na P.
V dvoboju Pierluigi Bersani : Matteo Renzi je slavil prvi, kar pomeni, da smo 5 krontočk pripisali vsem, ki se jim ime začne na P ali priimek na B.
15 krontočk pa smo pripisali tistim, ki se jim ujemata obe kratici BP ali PB. Imamo en sam primer: Borut Plesničar.

Klikni na zlati gost 2012 in si oglej, kako se je spremenila lestvica.

Nessun commento:

Posta un commento