9 dicembre 2012

Pozdrav, ki ga v snegu ni bilo VAM, KI ŠE OBSTAJATE

Taborniki Rodu modrega vala so v petek na Proseku imeli občni zbor. Kot veste so to tista srečanja, ki naj bi bila zelo pomembna, a so v bistvu en sam dolgčas. No, ob tem občnem zboru je bilo že skoraj zagotovljeno, da bo dogajanje s svojim pozdravom popestrila Gostilna, a žal ...


Stano Longo je bil zaradi obilnega sneženja polno zaposlen. Zato šele danes objavljamo pozdrav, ki bi ga morali prebrati v petek na občnem zboru tabornikov.

Spoštovani taborniki, drage tabornice (zlasti tiste lepe in nezasedene)!

Ugotavljamo, da še vedno obstajate. To je dovolj dober razlog, da vam čestitamo.
Čestitamo zlasti Sossi, ki se umika z vodilnega položaja. Končno je naredila nekaj koristnega, zato dobi dve krontočki na lestvici zlatega gosta.
Čestitamo tudi Madaleni, ker ob študiju, delu in taborniških zadolžitvah včasih najde tudi čas za fotografiranje Stanota Longota z napisom gostilna. Pred kratkim je tudi odkrila, ali gre Stano sam po špežo. To so koristne informacije. Dve krontočki tudi za njo.
Mi ne delamo razlik med skavti in taborniki, ampak vseeno: vi ste nam bolj simpatični, ker ste se že fotografirali z napisom gostilna. 
Želimo vam, da se ne bi samo slikali z našim napisom, ampak da bi tudi živeli v našem duhu. Ne veste kateri je? No, potem prisluhnite pesmi Petra Lovšina Najboljš je bit zadet. In ko ste sredi narave si zapojte


Ni važn za kolk ur, in ne za kolk let, 
glavn da dobiš veselje za žvet.
Ni važn od koga, od vina, od ljubezni,
od hribov, od morja, od trave, od polja,
od žoge, od obzorja, od knjig, od vesolja,
od boga, od potence, od nirvane od abstinence,
od filmov, od junakov, od sonca, od oblakov,
od zmag, od porok, od srečnih otrok
od muzke, od greha, od teka, od smeha,
od poga, od Toga, ni važn od koga.

Tudi za Lovšina dve krontočki.

Lepo vas pozdravlja,
Gostilna


Jutri fotografije z napisom gostilna v snegu!

Nessun commento:

Posta un commento